9.3 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Как не трябва да почиваме

Единственият плаж на царевското село Варвара се оказа тесен за търсещите спокойствие и феновете на шумни барове. От неприятната за всеки летовник ситуация с шума по времена почивка, печелят само клиентите на заведението.

Наши читатели споделят за непрестанен музикален тормоз, който пречи на хората, предпочели тишината и девствения бряг на Варвара. Доскоро известното с непретенциозните си условия за почивка селце разполагаше с тих и спокоен плаж. Най-близката плажна ивица се намира на 4 км южно от селото на к-г „Делфин”.

„Не сме дошли да ходим на к-г „Делфин”. Искаме да почиваме във Варвара и да ходим на скалите. Ужасно неприятно е в 4 следобед, когато искаш да слушаш морето, да чуваш някакъв изтъркан ритъм, който връща в мутренски години”, казват почиващи. Според тях, барът го е имало и през миналата година, но не е натрапвал така музикалната си „скопеност”.

Назад във времето остава положението, в което всеки се съобразява с другите. Плажуващи се оплакват от силна музика, която „дъни” през целия ден. Предпочитано място за къпане са и скалите край плажната ивица. Дори и там обаче спокойствието е избягало.

„Нямаме нищо против бара, но точно такава ли трябва да бъде музиката? Нека правят партитата си вечер и да канят различни DJ-и, но да не тормозят хората през деня. Тази музика просто не отива на мястото и то толкова силна.”, отсичат хората.

„Плажните барчета са хубаво нещо. Кофтито става тогава, когато те отблъснат с покъртителни децибели в стил Crazy Frog. Това си е като сандал с чорап – чудесно лято решение, но в грешна комбинация. Не вярвам някой да им сложи алената буква на челата, само защото са пуснали чил, фламенко или боса нова в бара си”, гневят се хората, почиващи от години там.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук