13.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Калина Крумова учреди сдружение „Евромайки“

„Сега ще видите какво могат жените!“, приветства дамите на събитието актрисата Ернестина Шинова. Детска глъч, усмивки и амбиция поставиха началото на сдружение “ Евромайки“. Неправителствената организация проведе учредителното си събрание и даде заявки да обедини силните, дейни и отговорни българки. Каузата жени да помагат на жени във всяка житейска насока е основната мисия на “ Евромайки“ – в социален , здравен, културен, образователен аспект. Evromaiki-1Залагаме на диалог с институции, медии, бизнес.Зад създаването на сдружението стои необходимостта от обединение на българките без политическа обвързаност, но с хъс, воля за прогрес и желание за промяна.
“ Сега ще видите какво могат жените!“, приветства дамите актрисата Ернестина Шинова. Тя ще ръководи сектор “ Култура“ в организацията и бе избрана за нейн заместник- председател.

Evromaiki-10Управителният съвет на “ Евромайки“ включва девет представителки на различни професии, региони на страната и възрасти.Всички учредителки и бъдещи членове пристъпват ентусиазирано към мисията за женска солидарност, равенство и европейски ценности на българска почва.
Действаме на принципа на партньорство, не на конкуренция. Протягаме ръка, вместо да размахваме юмрук.

“ Радостта от направеното добро дело, удовлетворението от добре свършената работа, са най-голямата награда за всяка една от нас в този процес. Колкото и дълъг, и труден да е той.“, заяви председателката на сдружението Калина Крумова.

С приближаването на най-празничните месеци в годината център на вниманието ще бъдат българските традиции и ценности, както и лишените от семейна грижа българи.

Калина коментира  твърденията на представители на ПП ББЦ, че името на сдружението ни е вече „запазено“ като търговска марка.

“ Преди всичко, нашата организация е ЮРИДИЧЕСКО ЛИЦЕ С НЕСТОПАНСКА ЦЕЛ В ОБЩЕСТВЕНА ПОЛЗА. Колегите от ПП ББЦ НЕ са регистрирали ТЪРГОВСКА МАРКА, а са подалия искане за регистрация на такава – това лесно може да се провери на сайта на Патентното ведомство.
Както е видно от наименованието й, заявената от ПП ББЦ марка е търговска – за извършване на търговска дейност, а нашето сдружение има нестопанска цел. В тази връзка, заслужава внимание факта, че политическият проект явно планира да осъществява търговска дейност под това наименование – иначе няма смисъл да се запазва не име на сдружение, а търговска марка.
Никъде в действащото българско законодателство не се забранява регистрацията на сдружение с наименование, за което е подадена заявка за запазване на търговска марка – нито в Закона за марките и географските означения, нито в Закона за юридическите лица с нестопанска цел. Ние сме запазили наименованието „Евромайки“ за сдружението в „Информационно обслужване“ АД и имаме удостоверение за това – ако името вече беше запазено, щеше да ни бъде отказано да го запазим.
Това са правните аргументи, останалото са политически спекулации, които не заслужават коментар – в крайна сметка компетентните органи ще решат евентуалните спорове между страните.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук