11 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Калуди Калудов и приятели завладяват бургаската сцена

Шедьоври от световната опера ще прозвучат в изпълнение на неповторимия тенор Калуди Калудов, който излиза на сцената на Държавна опера – Бургас на 12 ноември от 19:00 часа. Оперният певец ще си партнира със сопраното Анна Дитри,  Йоана Железчева и баритонът Марян Йованоски под акомпанимента на оркестъра на Бургаската опера.

Концертът  „Калуди Калудов и приятели” ще премине под диригентството на Иван Кожухаров, а концертмайстор ще е Йордан Ковачев.„ Калудов е сред петимата най-известни български оперни певци и е получил редица признания за таланта си. Бургазлии го познават  добре, защото за него това не е първо участие на сцената ни”, споделя директорът на Бургаската опера, Александър Текелиев.

По време на концерта публиката ще чуе фрагменти от безсмъртните произведения на Джакомо Пучини – „Тоска”, „Турандот” и „Бохеми”, както и от операта „Атила” на Джузепе Верди. Калуди Калудов има 35 години сценична дейност и е изиграл повече от 60 роли. Той е пял с Пласидо Доминго, Самюел Рейми, Ренато Брузон, Дзанканаро, Мирела Френи, Гена Димитрова, Николай Гяуров и много други.

Събитията от афиша на Държавна опера – Бургас продължават на 15 ноември  с концерта „Цигулката в киното”, който е комплимент към  любителите на седмото изкуство. Идният петък, от 19:00 часа, киноманите ще имат възможност да чуят  на живо  музиката от: „Гладиатор”, „Алената буква”, „Карибски пирати” и др., а по време на изпълненията ще се прожектират и трейлърите към филмите.

Произведенията ще бъдат изпълнени от  оркестъра на Държавна опера – Бургас под диригентството на Йордан Дафов. Солист е Чавдар Вълков, а концертмайстор Ваня Златева. Цената на билетите и за двете събития е съответно:  8, 10 и 12 лева, а за ученици  – 6 лева. От Операта предлагат и възможност цялото семейство да отиде на представление срещу голяма отстъпка. Пакетът „Фамилия”  включва 4 билета на стойност всеки по 6 лева.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук