14.9 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Калфин награди общинското предприятие „Морски знаци“

Министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин връчи награда за иновативен продукт – текстилен магнит на общинско предприятие „Морски знаци“ по време на петия Европейски форум за социално предприемачество в Пловдив.

Бургаското социално предприятие участва във форума за трета поредна година и всяка година печели различни призове. Иновативният продукт, за който беше отличено предприятието тази година, се налага изключително успешно на пазара и е един от най- продаваните както през активния сезон, така и през останалите месеци на годината.

Тазгодишното издание на Европейския форум за социално предприемачество, който по традиция се провежда в Пловдив, съвпадна с отбелязването 120 годишнина от кооперативното движение на ТПК в България. В рамките на Европейският форум се организира международен панаир на повече от 100 социални предприятия от над 16 страни. Паралелно се провеждат Европейска конференция на тема „Социалното предприемачество – иновативен модел за социално включване и трудова заетост“ и кръгли маси по актуални въпроси за социалната икономика.

Организатори на този форум са Европейската комисия, Европейският икономически и социален комитет, Министерството на труда и социалната политика в България, Европейската конфедерация на производствените кооперации и социални предприятия /СЕКОП/, Националният съюз на трудово-производителните кооперации /НС на ТПК/ и 8 неправителствени организации.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук