9.3 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Камено е в траур. Бедственото положение остава в сила

Спасителните екипи са се отзовали на почти 20 сигнала за наводнени къщи през изминалата нощ. Обявеното частично бедствено положение в община Бургас остава в сила. Администрацията в Камено също не е отменила нареждането. Със заповед на кмета Жеьо Вардунски днешният 26 октомври е обявен за ден на траур в памет на загиалите от водната стихия. 

Над 20 са засегнатите домове в едно от най-пострадалите от водното бедствие села – Черни връх. Част от хората вече разчистват имотите си. В селото е изпратена тежка техника, която да разчисти наносите. Такава има и в бургаските квартали „Долно Езерово“ и „Горно Езерово“. Екипи са мобилизирани и в останалите засегнати села в община Камено.

Все още няма оценка на материалните щети. От тази сутрин кметовете на населените места за започнали обходи, за да се запознаят със щетите сле оттичането на водата. Проливните дъждове в Бургаско взеха най-малко три жертви. Издирването на възрастна жена от село Черни връх продължава. В част от населените места в района на Камено все още няма ток. Изпратен иса екипи с помпи, които да отводнят трафопостовете.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук