13.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Камен Калев направи премиера на остров „Св. Анастасия”

Режисьорът Камен Калев се завърна на остров „Св. Анастасия” в бургаския залив за премиерата на филма „Островът”, сниман тук. Публиката беше избрана чрез томбола и от 200 желаещи, 60 останаха щастливците, които присъстваха на прожекцията на романтичния остров.

 Лентата, която попадна в престижната селекция в Кан, е част от програмата на фестивала „Включи града”, който се провежда в Бургас.

 Мястото за снимките на филма не е избрано случайно, защото Камен Калев е от Бургас и често е идвал на острова.

 Режисьорът намира за интересна идеята на общината в Бургас от следващото лято островът да се превърне в туристическа атракция, но се надява да бъде запазен духа на това място.

 Ръководителят на проекта „Включи града” Весела Йорданова не скри, че идеята да се направи прожекция на безлюдния остров се е сторила доста ексцентрична на всички.

 Въпреки студеното време публиката изгледа филма на един дъх. Очаквано „Островът”- филм за завръщането към себе си, за преодоляването на собствените ни страхове и бариерите на обществената принуда- предизвика противоречиви емоции.

 Вечерта със сигурност ще остане специална за Радост, която навърши христова възраст и получи кошница с цветя за рождения си ден.

 Следващото лято островът вече няма да бъде същия, защото общината започва неговата реконструкция и модернизация. Той ще стане привлекателен за туристите, но все така романтичен.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук