11.5 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Камери ще дебнат нарушители на северния плаж в Бургас

Модерна система за видеонаблюдение ще следи денонощно за инциденти, вандали и джебчии на северния плаж в Бургас. Наблюдателните устройства ще дебнат без почивка нарушителите на пясъка и ще записват всяка тяхна проява. Бургаският плаж е първия по Черноморието, който разполага с видеонаблюдение. То ще заснема всеки метър от брега и водата, заяви концесионерът Атанас Атанасов.

 

За записващата техника фирмата е направила мащабна инвестиция, с цел обезпечаване сигурността и спокойствието на туристите. Камерите ще бъдат в помощ и на 26-те спасители, съобщиха от фирмата-концесионер стопанисваща плажната ивица.  До момента са монтирани 3 камери – в района на Бункера, до волейболното игрище  и ресторант „Фиеста”. До дни ще приключи монтажа и на останалите три устройства. Шестте камери са от висок клас и ще следят 24 часа в денонощието, всяко движение от началото до края на северната ивица, чиято дължина е километър и 700 метра.

 

Ефектът от „видеоочите” ще е по-скоро превантивен. До камерите ще бъдат монтирани и табели с надпис, че зоната е под постоянно наблюдение. При сигнал от наблюдателните устройства ще се отзовава и полицията. При необходимост ще бъдат поставени допълнителни уреди, каза Атанасов. В активния сезон на ден плажът се посещава от хиляди туристи.

Още в началото на сезона концесионерът инвестира за полагането на оптичен кабел до пясъчната ивица. Освен видеонаблюдение, за плажуващите на северния плаж има и безплатен интернет. От услугата могат да се възползват всички с лаптоп, нетбук или джи ес ем с Wi-Fi. Тя ще бъде достъпна до края на септември по цялата северна ивица. Скоростта на връзката е 3 мегабита и позволява спокойно да се провери електронна поща, да се разгледа съдържание в Интернет, да се качат в мрежата току що направените снимки или да разгледат тези, качени от някой друг.

Технологиите отдавна не се свързват само с работата, но предлагат и чудесни възможности за забавление дори  и на плажа, казаха от фирмата-концесионер.
От там допълниха, че уеб камери ще излъчват директно видео от морския бряг. До няколко дни посетителите на сайта www.burgasbeach.bg ще гледат метеорологичната обстановка на плажа в реално време и кадри от това, което се случва на пясъка.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук