13.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Камикадзета със сладоледи атакуват плажовете в Европа?

Терористи от “Ислямска държава” планират атентати по плажове в Европа това лято, като ще се дегизират като продавачи на сладолед или на сувенири, предупреждава италианското разузнаване, цитирано от в. “Билд”.

Германските спецслужби получили предупреждение от италианските си колеги чрез техни агенти в Африка, че терористичната организация се готви да окървави курорти в Европа през сезона. Джихадисти, преоблечени като продавачи, щели да предлагат разхладителни напитки, закуски и други сувенири. При атаките щели да стрелят с автомати по претъпканите плажове, да взривяват шахидски колани и

бомби, скрити

под шезлонги,

по плажовете в Испания, Франция и Италия.

Главната заплаха идва от терористичната организация “Боко Харам” в Нигерия, която се съюзи с “Ислямска държава”, твърди “Билд”. Според спецслужбите терористите вече са съставили конкретни планове за лятото, които включвали да се атакуват повече “меки цели” на Запад. На мушката ще бъдат

курорти в Южна Франция,

Коста дел Сол в Испания и Италия

с двете ѝ крайбрежни ивици. Терористите трябвало да играят ролята на бежанци, намерили сезонна работа на сергии.

“Това може да се окаже ново измерение на терора. Курортните плажове не могат да бъдат защитени”, обяснил пред “Билд” висш служител от службите за сигурност. Западните служби твърдят, че африканци, свързани с терористите, често пътуват до Европа, но досега са прикривали връзките си. Тези “спящи клетки” щели да бъдат активирани за смъртоносната кампания през лятото.

“Тези хора често пътуват до Италия и други европейски страни, имат изрядни документи и визи. Не са нелегални, тъй като са третирани като бизнесмени и търговци. Точно това прави ситуацията толкова опасна”, обяснява Сек Пуйе, шеф на полицията в сенегалския град Сали, пише 24часа.

Белгийските власти обявиха, че разполагат с данни, че “Ислямска държава” е изпратила в Европа, включително и в Белгия, нови екстремисти за извършване на терористични нападения, предава ТАСС.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук