13.8 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

Кампанията „Дари капачка – спаси живот“ се доближава до целта – събрана е една трета от сумата за нов кувьоз

Кампанията „Дари капачка – спаси живот“, чиято цел е чрез рециклиране на пластмасови капачки да се купи нов кувьоз за Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас, се доближава до целта!

Само за пет месеца от старта на инициативата една трета от необходимата сума вече е събрана. Кампанията е инициатива на Строителен техникум – Бургас и в нея постоянно се включват детски градини, училища, фирми, нестопански организации, отделни лица и семейства. Капачки в Бургаската болница пристигат от  цялата страна.  Но най-активни са децата на Бургас – най-малките в детските градини, с помощта на своите учители и родители, както и по-големите ученици от всички училища в града.

Първите количества събрани капачки бяха предадени за рециклиране. Изкупи ги фирма „Евроимпекс“ на цена 35 стотинки за килограм. Предаденото количество е близо четири тона – 3740 кг., на стойност 1309 лв.

 

Клуб по народни танци „Чанове“ – Бургас подкрепи кампанията с парично дарение, събрано от членовете му – 2750 лв. Така до момента събраната сума е 4059 лв. – това е една трета от стойността на нов кувьоз.

 

Кампанията продължава! УМБАЛ Бургас благодари на всички дарители и продължава да събира капачки. Можете да ги оставите при портиерите на двата входа на болницата.

 

Отделението по неонатология дава отчет и на дарителите, които закупиха от благотворителните му календари – със събраната от календарите сума е закупен нов монитор за проследяване на жизнените показатели на новородените, заедно с консумативи към него.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук