11 C
Бургас
вторник, април 23, 2024

Кампанията „Място в сърцето“ ви пита- коя сграда в Бургас искате да се ремонтира

Стартира вторият етап от кампанията „Място в сърцето“, в който се очакват предложения за емблематични места във всеки от 12 града, включени в кампанията. До края на месец януари, 2014 година всеки, който желае може да изпрати своето предложение на: www.myastovsarceto.bg

Националната кампания „Място в сърцето“, организирана от Фондация „Работилница за граждански инициативи“, стартира в началота на месец октомври и има за цел, чрез набирането на дарителски средства да възстанови, ремонтира или реновира символни места за гражданието на 12 града в страната. До момента има 52 номинации на обществени сгради, места за срещи и културни локации, паркове и символни паметници, свързани с историята и живота на градовете.

Някои от получените предложения са: емблематични паметници като Пантеонът в Бургас, Старата часовникова кула в Сливен, Паметникът „Самарско знаме“ над Стара Загора, паметникът на Ран Босилек в Габрово, парка „Лаута“ в Пловдив или Старата гимназия в Кърджали… Предложени са и Старата къща на „Александровска“ 26 в Бургас и Регионална библиотека „П. К. Яворов“  или пък Старата музикална гимназия в Русе и площад „Възраждане“ в Плевен.

Една от интересните номинации е свързана с облагородяване на средата около Старият бряст в град Сливен. Дървото-символ на града преди по-малко от месец спечели в националния конкурс „Дърво с корен 2013“ и беше избран да представи страната ни в престижният конкурс „Дърво на Европа 2014“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук