13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Кампания край Пантеона подкрепя приемната грижа

Днес стартира третата Национална доброволческа информационна кампания в подкрепа на приемната грижа под наслов „Всички имаме грижата”. От 17:00ч. до 19:00ч. пред Пантеона ще бъде разположена информационна шатра на БЧК, където желаещите ще могат да получават информация за приемната грижа. На шатрата ще присъстват доброволци на БМЧК, които ще раздават брошури, както и социални работници от ЦОП – Бургас.

Около Пантеона ще бъдат разположени различни ателиета за деца – за рисуване, апликиране, рисунка на асфалт и приложни изкуства. Кампанията, организирана от Българкия младежки Червен кръст (БМЧК), ще обхване 83 общини от 24 области в страната. Част е от проект „Социална програма за предоставяне на услуги и подкрепа на деца и млади хора, напускащи социалните институции”, реализиран с финасовата помощ на фондация „Велукс” и в партньорство с Международната Федерация на Червения кръст и Червения полумесец, зона Европа. Инициативата израства от дългогодишния опит на общинските клубове на БМЧК в подкрепа на децата в нужда.

И през 2013 БМЧК инициира кампания с партньорството и със съвместните усилия на  88 организации и институции, ангажирани с каузата на приемната грижа по места, за да постигне максимална обществена съпричасност и отговорност. Между тях са и 42 общини, партньори на Агенцията за социално подпомагане по проект „И аз имам семейство”. Както и досега, БМЧК ще работи в близко партньорство и с подкрепата на утвърдени имена като Института за социални дейности и практики, Международната социална служба – България, Сдружение „Самаряни” и Фондация „За нашите деца”. В отразяването на кампанията от БЧК очакват да се включат над 150 регионални печатни и електронни медии.

От началото на програмата през април 2011 до момента над 1100 доброволци са преминали обучения по приемна грижа, в които с готовност се включиха консултанти и щатни специалисти на БЧК и професионалисти по въпросите на приемната грижа от партньорските организации. Над 1300 младежи доброволци имат готовност за участие в кампанията тази година.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук