20.4 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Каналджия наруши домашния си арест, мятал гюбеци в чалготека

Бургаският окръжен съд потвърди определение на Районния съд  в града и задържа под стража Димитър Стойчев. Той  е обвинен за това, че подпомогнал 36 чужденци да пребивават на територията на Р. България без надлежна виза или друго разрешение.

С определение на Бургаския районен съд, спрямо Стойчев е взета първоначална мярка „задържане под стража“, която е изменена с друго определение на същия съд  от 08.12.2015г. в „домашен арест“, която е трябвало да изтърпи в дома си в с. Дебелт, общ. Средец.

Стойчев, обаче е нарушил домашния арест. На 17.02.2016г., с ново определение, Бургаският районен съд определя Стойчев да бъде задържан под стража. Това определение бе обжалвано днес в Окръжния съд.

Прокурорът определи жалбата на Стойчев като неоснователна. Той поиска от Окръжния съд да потвърди определението на предходната инстанция и обвиняемия да бъде задържан под стража. Представителят на държавното обвинение мотивира искането си с факта, че  полицията в гр.Средец е установила, че на 06-07. 02.2016г., Стойчев се е намирал в питейно заведение в центъра на село Дебелт. Така той е нарушил наложената му мярка „домашен арест“.

Съдът се съобрази с мотивите на прокурора и определи мярка  за неотклонение  „задържане под стража“ на обвиняемия. Определението на Окръжен съд –Бургас не подлежи на обжалване.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук