16.5 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Канализацията в Българово готова до 14 месеца?

До 14 месеца може да бъде изградена канализацията в град Българово. Това обясни зам.-кметът по европейски политики и околна среда Атанаска Николова по време на представянето на проектобюджет 2014 в гр. Българово, съобщиха от общинския пресцентър.

„Очакваме правителството да подпише споразумение за новия програмен период 2014-2020, за да осигурим финансиране за проекта. За реализирането на първия етап Община Бургас вече вложи 1 млн. лв.“, допълни зам.-кметът. Другият важен проект за града, който трябва да бъде реализиран, е изграждането на пътния възел, свързващ Българово с АМ Тракия.“Това със сигурност ще се отрази на бизнес климата тук и ще бъде предпоставка за привличане на сериозни инвеститори в Логистичен парк Българово“, прогнозира Николова.

Зам.-кметът по европейски политики и околна среда представи пред жителите на града и възможностите да се включат в проект за разделно събиране на градинските отпадъци.“Органичните боклуци ще бъдат събирани на площадка в населеното място, където с мобилна техника да бъдат обработвани и готови за компостиране. Това ще намали значително разходите за извозване на отпадъците. По този начин ще спазим и новите изисквания на законодателството в тази сфера“, каза Атанаска Николова.

Общината има готовност да разшири и бройката на домакинствата в Българово, които използват компостери. Като пилотен, този проект дава отлични резултати, затова ще бъде приложен и в други населени места. В Бюджет 2014 са заложени средства за Българово за пътна поддръжка и за уличното осветление. Предвижда се и ремонт на местното училище.
В общественото обсъждане взеха участие кметът на Българово Йордан Йорданов и директорът на Дирекция „УКОРС“ Веселин Василев.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук