18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Кандидатстваме за американска помощ до 1 април, одобряват ни след 3 години

До 1 април тази година ще могат да се подават проекти за одобрение по програмата за хуманитарна помощ на Отдела за военно сътрудничество към американската мисия у нас. Представители на американското посолство в столицата дадоха подробна информация за начините на кандидатстване и препоръки към бъдещите кандидати на среща в Бургас.

От нея ще могат да се възползват общини, държавни институции, неправителствени организации и частни лица с дейност в социалната сфера. Американската страна е инвестирала над 2 млн . долара у нас само за последните 3 години. В момента тече спонсроството на 8 проекта, които се изпълняват на територията на страната.

От началото на 1996 година до сега са финансирани са множество проекти за реконструкция и реставрация на сгради – паметници на културата, детски градини, училища, социални домове, болници.

Проектите , с които ще се кандидатства сега трябва да покрият периода 2015-2016 година. Най-голям шанс за финансиране имат тези, които не надхвърлят 250 000 долара или близо половин милион лева, обясниха от американското посолство. Оттам не скриха, че сроковете за одобрение са твърде дълги,за което кандидатите трябва да бъдат  търпеливи.

Процедурите могат да траят повече от две години. За изпълнението на инициативите ще се наемат български фирми. През тази година ще се финансират 10 проектни предложения от цялата страна.

Повече информация за програмата за хуманитарна помощ желаещите могат да открият на сайта на американското посолство у нас. На срещата присъстваха кметовете на Несебър, Поморие и Камено – Николай Димитров, Иван Алексиев и Стефан Бонев, заместник-кметовете на Бургас и Созопол – Атанска Николова и Катя Стоянова, представители на неправителствени организации, държавни институции.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук