9.3 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Кандидатът за депутат от БСП лява България Емил Георгиев предложи на Лукойл партньорство по екологични проекти

Впечатлени сме от последователната политика по опазване на околната среда на „Лукойл Нефтохим Бургас” АД, заяви при посещението си във фирмата кандитатът за народен представител от Коалиция „БСП лява България” за 2-ри МИР – Бургас Емил Георгиев – председател на партия ПК „Екогласност”. EmilGeorgievВ разговор с Росен Григоров – директор по персонала и административните въпроси на нефтената компания той предложи подкрепа при обсъждането на екологични проблеми и екологични проекти.

Емил Георгиев подчерта, че „Екогласност” неотменно отстоява опазването на околната среда да е свързано с по-добрите условия за живот на хората.

Реализираме мащабна инвестиционна програма в размер на 1,5 милиарда долара, каза Росен Григоров. Фирмата не само ликвидира стари екологични щети, но и чрез изграждането на нови модерни технологии изпреварва определените от ЕК срокове за въвеждане на новите екологични стандарти в нефтопреработвателната промишленост. Той допълни, че чрез цялостната си мениджърска и социална политика фирмата стимулира реалния пазар на труда, като създава конкуренция и предпоставки за висок професионализъм.

Дори представители на ЕК бяха впечатлени от уникалното за Европа депо за отпадъци, сподели главният еколог на „Лукойл Нефтохим Бургас” АД Николай Новачев. Нестандартното решение давало гаранции за 120 години живот на депото.

Лидерът на „Екогласност” приветства факта, че с инвестиционни решения са вложени 600 млн. долара за изграждане на обекти с чисто екологично предназначение. Това силно повишавало нейната конкурентноспособност.

 

 

 

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук