17.1 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Кандидатът за кмет на Несебър от ГЕРБ ще прави градивна кампания

 „Поемам ангажимента да спечеля тази битка за всички граждани на община Несебър. За мен това не е лична или партийна битка. Това е каузата на нашата община, която има нужда от друг подход на управление.“ Това заяви Атанас Терзиев, който ще е кандидата на ГЕРБ за кмет на община Несебър, при представянето на приоритетите си за предстоящата кампания на пресконференция в централата на ГЕРБ в Бургас.

Кандидатът на ГЕРБ очерта пред медиите основните приоритети, на които ще заложи в управленския си проект за следващите 4 години, като подчерта, че ще се ангажира само с предложения, които може да изпълни. Терзиев посочи, че „В програмата за управление, която подготвяме, ще залегнат конкретни проекти, за които вече сме провели проучване в какви срокове и при какви финансови параметри могат да бъдат реализирани.“

Като първа приоритетна област Атанас Терзиев определи инвестициите в инфраструктура. Терзиев обърна специално внимание на пречиствателната станция „Несебър-Слънчев бряг“. Според кандидата на ГЕРБ за този жизнено важен проект за целия регион трябва да бъде впрегнат целия ресурс на общината, като след изборите ще се търси и сътрудничество от  ресорните министерства, за да не бъде загубено европейско финансиране от близо 100 млн. лв.

 На срещата беше посочено още, че са проведени срещи с представители на Министерство на транспорта за финансиране на проекти от републиканската пътна мрежа като пътя Слънчев бряг-Бургас и разширението на Дюлинския проход. По думите на Терзиев се очаква в близко бъдеще държавата да отдели необходимото финансиране.

Като втора приоритетна област кандидатът на ГЕРБ посочи проекта „Проспериращ Несебър“ – серия от проекти, които да дадат тласък на развитието на гр. Несебър. Той ще стартира с изработването на цялостна концепция за градоустройствено развитие на Несебър, който ще включва изграждането на модерна централна част на Новия град, облагородяване на Северната алея на Несебър, където да се изгради хубав парк, алея за разходки по брега и зона за плажуващи. Специално внимание ще се обърне на идеята за изграждане на цялостно нова визия на настилките в Стария град, която да е в унисон с историческото наследство и на Стария Несебър. Приоритетно ще се работи и по откриването на висше училище по туризъм в Несебър, за което Терзиев посочи, че вече са проведени серия от разговори с ръководството на реномирано висше училище в сферата на туризма. Той подчерта, че при добра работа и воля от страна на следващия общински съвет още през есента на 2012 г. Несебър ще приеме първия випуск студенти.

Като трети приоритет предизборният щаб на ГЕРБ в Несебър определи ефективна работа по европейските програми чрез привеждане на целия ресурсен капацитет на общината към изготвянето на качествени проекти и привличане на добри специалисти. Атанас Терзиев посочи добрия пример на община Бургас и заяви, че ще разчита на добро сътрудничество с правителството в реализацията на европейски проекти в община Несебър.

Председателят на общинското ръководство на ГЕРБ в Несебър Златко Димитров заяви, че в рамките на общинската организация на ГЕРБ в Несебър винаги е имало консенсус по отношение на кандидатурата за кмет на община Несебър. „От първия ден на сформиране на щаба до сега сме работили в екип с ясна кандиататура – тази на г-н Терзиев. Целият потенциал на ГЕРБ в Несебър застава плътно зад неговата кандидатура с цел спечелване на изборите.“, посочи Димитров.

Атанас Терзиев ясно заяви, че ще се заложи изцяло на градивна кампания, върху това какво трябва да се реализира и какви са начините за това. Той допълни, че ще заложи на много официални и неофициални срещи с хората, на кампании от врата на врата, което е негов принцип на  работа през последните години. Представителите на ГЕРБ-Несебър посочиха още, че няма да се прави разточителна кампания, нито да се впускат в плакатни войни.

В заключение Терзиев подчерта, че няма да разочарова хората, които го подкрепят, като заяви позицията си, че „Несебър има друг път на развитие и неговите граждани заслужават ново управление, което да бъде отговорно, открито и да върши реални неща за облика на общината.“nesebar-pkf.jpg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук