20.4 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Кандидат за председател на СДС представи своята програма

Бургас бе първият град, в който един от кандидатите за председател на СДС представи своята програма. Божидар Лукарски, който е номиниран за лидерския пост в партията начерта снощи пред областния и общинския съвет на СДС в Бургас своето виждане за развитието на партията.

Тази събота (6 юли 2013 г.) СДС ще проведе Национална конференция, на която трябва да избере нов председател и да направи промени в устава. От Бургас за конференцията заминават 50 делегати, групата е една от най-внушителните в страната.

„Смятам, че трябва да работим за единна десница, без непременно да имаме водещата роля в нея. Първоначалните преговори трябва да се проведат с всички извънпарламентарни партии, без да отблъскваме никого. Против съм да се говори лошо за когото и да било. Само ако се обединим имаме шанс да получим широка подкрепа. Много от протестиращите споделят, че са разочаровани от липсата на представителство в парламента, в който за първи път десницата липсва”, заяви в Бургас Божидар Лукарски.

Божидар Лукарски е на 42 години, от София, адвокат по професия, семеен с две деца.

Макар да е от дълги години в СДС, той е едно от новите лица в партията. Бил е председател на Контролния съвет на СДС, има и опит в местната власт като зам.-кмет на столичния район „Младост”.

Обединена десница, възстановяване на младежката организация в СДС, връщане на професионалните съюзи и клубове, широко регионално представителство – това са част от бъдещите планове на кандидат-председателя.

„Тезите ми допадат и смятам, че Божидар Лукарски има сериозни шансове да стане председател на СДС”, коментира областният лидер на СДС Бургас в оставка Костадин Марков.

От своя страна членовете на СДС Бургас заявиха, че желаят един от заместник-председателите в новото ръководство на СДС да бъде бургазлия. Те се мотивираха с идеята за по-широко регионално представителство и с факта, че Бургас е един от градовете, в който партията е жива и работеща.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук