18.2 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Кандидат-концесионери настръхнаха: Никой не знае какво се случва с плажните концесии

Няма яснота какво се случва с концесионните процедури на плажовете, алармират браншовици. До този момент експертите от Министерството на туризма не са изнесли подробности за тях, въпреки регламентираните срокове. Към момента са приключили седем от осем процедури. Кандидат-концесионери са на мнение, че действията на ведомството на Николина Ангелкова са съвсем умишлени, защото процедурите били предрешени.

Централен плаж - Поморие
Централен плаж – Поморие

Експерти са на мнение, че неясният състав на експертните комисии в Министерството на туризма, също е предпоставка за подмяна на внесените от концесионерите документи в полза на едни и в ущърб на други. Участници в търговете отчитат още и множеството пропуски, които обаче не са на туристическото министерство, а на самите кандидати.

Това според тях би забавило процедурите по наемане на плажове с месеци, тъй като безспорно ще се стигне до обжалването им. Двама от участниците в концесионната процедура за централния плаж в Поморие например не са подали исканите декларации за липса на данъчни задължения. Примерът не е единичен случай.

През декември стартираха концесионните процедури за осем плажа – в Бургас, Созопол, Поморие, Царево и Свети Влас. Търси се концесионер, който да стопанисва ивиците в следващите 20 години.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук