16 C
Бургас
понеделник, май 20, 2024

Кандидат- президентската двойка на ГЕРБ посети Созопол

Созопол бе първият град, който посетиха кандидат президента Росен Плевнелиев и кандидата за вицепрезидент Маргарита Попова в началото на предизборната кампания. Двамата, придружени от бургаски депутати от ГЕРБ и областния управител Константин Гребенаров бяха посрещнати от кандидата за кмет на община Созопол Панайот Рейзи, много симпатизанти и жители на града. Росен Плевнелиев и Маргарита Попова бяха посрещнати със букет здравец  и развети сини знамена. Гостите и техният домакин посетиха църквата „Св. св. Кирил и Методий”, където ги посрещна директорът на НИМ Божидар Димитров. Плевнелиев и Попова с благоговение се поклониха пред мощите на Св. Йоан Кръстител и запалиха свещ пред иконата на Св. Богородица.

 Кандидат президентската двойка се срещна с представители на местния бизнес, сред които туроператори, хотелиери и ресторантьори. Присъстващите се интересуваха от облекчаването на визовия режим за руските туристи, изграждането на пречиствателната станция и ги поканиха след спечелването на изборите, първия град който посетят да бъде Созопол.

На срещата Росен Плевнелиев заяви ,че изграждането на пречиствателна станция в Созопол е сред трите тотални приоритета на правителството по отношение на екологията, а туризмът и чистото море е национален приоритет. На въпрос за проблеми с канализацията на ул. „Рибарска”, кметът на община Созопол Панайот Рейзи разясни ,че на 28 септември предстои среща с премиера Бойко Борисов, на която ще бъде обсъдено бързото стартиране на проекта за пречиствателната станция. „Едно бързо решение би довело до изграждането на колектор, който ще преминава по протежението на цялата улица- уточни Рейзи.” В момента ВиК –Бургас разработват планове и се подготвя да бъде извършено дълбоководно заустване на отпадните води навътре в морето, което може да стане май догодина, допълни Росен Плевнелиев и се ангажира в качеството си на президент да следи напредъка по пречиствателната станция.Млади хора попитаха дали Плевнелиев ще се ангажира с реформа в закона за спорта.”Направи се много, но и още много може да се направи в тази сфера, която години наред е била занемарена- заяви той и остана доволен от факта, че Созопол има напълно реконструиран и модернизиран стадион.”Аз искам да бъда вашия президент, защото имам дългосрочна визия за вашия град, вашия регион и цялата страна. Президентът управлява модели, процеси в дългосрочен план, а аз съм доказъл, че мога”- заяви кандидат- президентът Росен Плевнелиев. Кандидатът за вицепрезидент Маргарита Попова откри символ в това ,че бяха посрещнати с китка здравец и се докоснаха да мощите на Св. Йоан Кръстител в началото на кампанията. Тя си пожела Созопол и жителите му да им донесат късмет на предстоящите избори.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук