9.3 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Кандидат – депутати и активисти на ЛИДЕР-Бургас почистиха „Генгера” край Айтос

Кандидат-депутати от предизборната листа на ПП ЛИДЕР в Бургаски район, активисти и сипматизанти на партията се включиха в инициативата „Да почистим България за един ден”. Те откликнаха на поканата на Георги Янев – пети в предизборната листа, и на 20 април сутринта близо 40 души се събраха да почистят етнографския комплекс „Генгера” в Айтос и коритото на течащата край него Славеева река.

На снимките: Активистите на ЛИДЕР почистиха запуснат басейн в парка на Айтос в очакване на инвеститори. В ляво на снимката – Димитър Колев, водач на листата на партията за Бургаски район

В ЛИДЕР Георги Янев представлява бизнеса от Айтос и е загрижен са състоянието му. Тук отдавна вече няма промишленост, селското стопанство залинява, безработицата нараства. Програмата на ЛИДЕР за града предвижда редица мерки за съживяване на местните производства и обвързването им с туризма, който община Айтос иска да развива. Малко места в страната са така автентични и атрактивно могат да покажат българския национален бит като етнографския комплекс „Генгера”. Той би могъл да бъде включен в общия туристически продукт на Айтос, но за да остане наистина самобитен не бива да се превръща в пазар на вносни стоки. Според програмата на ЛИДЕР е необходимо съживяване на селското стопанство и леката промишленост в града, които да представят на гостите в страната ни местите продукти.  За да стане, това партията предлага да бъде създаден специален фонд за подпомагане на малкия и средния бизнес в усвояването на средства по европрограмите чрез експертна и финансова помощ.

Кандидат – депутати и активисти на ЛИДЕР почистиха и поляните в парка край „Генгера“

Такъв фонд има в Бургас, напомни  водачът в листата на ЛИДЕР – Бургас Димитър Колев. Но досега от него са изразходвани едва 1000 лева и то за участието на една фирма в Пловдивския панаир. За да се помогне реално на бизнеса, тези фондове трябва да са работещи и да насърчават предприемачите предимно към създаване на производствени предприятия.

„Очевидно е, че не можем да изчистим България за един ден. Но трябва от някъде да започнем. Да почистим и подредим дома си, а после да инвестираме в него и да създадем работни места. Сега всички обещават нови работни места, но само ние сбъдваме тяхното желание”, каза Димитър Колев.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук