20.4 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Кандитати за общински съветници от ГЕРБ обсъждат бъдещи проекти в „Меден рудник” и Крайморие

Срещите на кандидатите за общински съветници от ГЕРБ с жителите от различните населени места в Бургас продължават. Поредната открита дискусия се проведе в пенсионерски клуб „Ленко” в Зона Г на комплекс „Меден рудник”, който е оказа малък за всички желаещи да се запознаят с програмата за управление на Димитър Николов. Пеньо Мечков, Татяна Михайлова, Руслан Карагьозов, Стойчо Чайков и Велина Арнаудова обсъдиха с възрастните хора бъдещи проекти в комплекса, дейността на пенсионерските организации в Бургас и проблеми, свързани с населеното място.

меден рудник 2„Няма как да премълчим благодарностите си към общинските съветници от ГЕРБ, към Димитър Николов и териториалният директор Магдалена Манолова, защото през последните години „Меден рудник” и зона Г в частност се промениха. Те винаги са с лице към пенсионерите, подкрепят ни и не идват да чуят проблемите ни само по избори”, заяви Димо Богданов, председател на пенсионерския клуб. По време на срещата стана ясно, че ще бъде решен дългогодишен проблем на членовете на клуб „Втора младост” в Зона А. След ремонт на две от помещенията в кметството възрастните хора ще могат да провеждат срещите си там в подобрени условия. Предстои и ремонт на подлеза на бул. „Захари Стоянов”.

„Ние сме един отбор от съветници, които застават зад кмета Николов, за да продължат да се осъществяват проектите в Бургас. Ще продължи облагородяването на междублоковите пространства – добър пример е това, което се прави в момента в Зона Б около блоковете 53-55. Там с европейски средства цялото пространство се преобразява. Предстои изграждането на многофункционален спортен комплекс на открито в „Меден рудник“. Той ще се намира на мястото на старото пресушено блато, в близост до обръщалото на автобусите. Насърчаваме вашата културна самодейност и при обсъждане на новия бюджет за 2016 г. ще обърнем още повече внимание за нуждите на пенсионерски клубове. Знаете, че субсидията беше увеличена няколко пъти през мандата ни управление. Ние работим за всички жители на Бургас и те сами виждат резултатите”, коментира Руслан Карагьзов.

Магдалена Манолова допълни, че продължават ремонтите на улици в Зона Г, поставянето на ново улично осветление, както и се работи по проект за ново игрище за деца. Възрастните хора благодариха за новите автобуси, получени чрез мащабния проект за Интегриран градски транспорт, които използват всекидневно. Те поставиха въпроси за допълнителни облекчения при закупуване на карти за градския транспорт, възможности за промени в маршрута, изграждане на нови тротоари и разкриването на аптека в района.

Предизборната среща с избиратели се проведе и в кметството на квартал Крайморие. Водачът на листата Димитър Людиев заедно с кандидатите за съветници Панайот Жечков, Калчо Белов и Живко Иванов представиха програмата на ГЕРБ за развитието на Бургас в следващите четири години пред изпълнилите залата крайморци.

Местните хора предадоха на Димитър Людиев подписка за намаляване на патентния данък за места за настаняване до 20 стаи в обекти с 1 или 2 звезди. Кандидатите на ГЕРБ коментираха, че поради краткия туристически сезон подобно намаление на

 

 

таксата е удачно и ще увеличи събираемостта на местните данъци в крайморския квартал. Другите искания на крайморци бяха свързани с разширение на централната улица, поставяне на повече контейнери за смет, заграждения срещу вятъра на детския кът и спортни уреди.

Кандидатите за общински съветници поканиха местните рибари на следваща среща, на която да бъде обсъдено изграждането на малък кей за приставане на лодки в най-южния край на крайморския плаж.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук