12.1 C
Бургас
петък, май 3, 2024

КАРНАВАЛ НА БИОРАЗНООБРАЗИЕТО В БУРГАС

За пети път в Бургас ще се случи забавният и шарен Карнавал на биоразнообразието, който събира на една сцена най-малките жители на града, маскирани и костюмирани като невероятни и съвсем истински животни, растения и рециклирани същества.

DSCN7563За пети път децата от бургаските детски градини ще дефилират на откритата лятна сцена „Охлюва“ в Морската градина на 29 май 2015 г. (петък) от 17.00 часа и ще радват родители, учители и гости на празника.

За пети път Българска фондация Биоразнообразие, в партньорство с Община Бургас, РИОСВ Бургас и Победа АД ще създаде един природозащитен празник, на който участниците ще разкажат кой вид представят и какво знаят за него, а по-възрастните им помощници (учители, майки, баби и бащи) ще демонстрират невероятните си способности да покажат нашите редки видове като костюми, маски, шапки, боди-арт, сценки и т.н.

Надяваме се и тази година да се включат много деца – бъдещи природозащитници, които да научат за интересните обитатели на езерата около Бургас и тъй като 2015 е посветена на Атанасовско езеро, темата на Карнавала също е „Лагуната Атанасовско езеро и нейните необикновени обитатели“. Очакваме разнообразни птици, растения, земноводни, бозайници, риби, насекоми, даже солнични рачета, ларви и комарчета… За победителите и за всички участници ще има награди и лакомства, осигурени от организаторите.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук