13.1 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Карпов в Поморие: Шахът е житейска школа! (видео)

Световноизвестният гросмайстор  Анатолий Карпов се срещна с малките шахматисти от Клуб „Алехин” в Поморие, за да им даде стимул да продължават и да им разкрие няколко шампионски шахматни комбинации.

„Прекрасно е, че тези деца се занимават с шахмат.  Шахматът способства за развитието на характера при децата. Този спор помага и за по-добрата дисциплина. Това е сериозна житейска школа, а не просто игра. Това е училището на живота. Днес шахматни турнири се организират  по интернет, информацията е достъпна от вяска точка на света и това  е плюс. Но от друга страна при онлайн играта се губи личния контакт. В тези игри го няма клубния живот , истинските турнири, на които децата могат да стоят едно срещу друго  и да играят шах”.

Деветкратният носител  на наградата „Шахматен Оскар”раздаде автографи, разговаря с ветерани и си направи снимка за спомен с младите шахматисти.

Школата по шахмат в Поморие е само на една година и кметът Иван Алексиев е оптимист за развитието на този, развиващ ума спорт.

Олимпийският шампион по шахматна композиция Диян Костадинов беше подготвил изненада за Карпов.

12-ият световен шампион по шахмат сподели, че има 32 клуба в света, където продължава да развива шахмата и намира време да играе за удоволствие.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук