11 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Касапницата в Париж срина цените на екскурзиите

Цените на новогодишните куверти в утвърдени европейски дестинации намаляват всеки ден, твърдят експерти от туристическия бранш, пише Блиц. Те дават за пример Турция, където вече са свалили цените с 40%. Причината е очаквания и вече регистриран отказ на европейците да пътуват около празниците заради опасността от атентати и проблемите с авиокомпаниите. В Русия вече обявиха, че запитванията за новогодишни и коледни пътувания са намалели с 30% в сравнение с миналата година.

Във Франция тримесечното извънредно положение, което се очаква да гласуват депутатите от националното събрание също ще ограничи броя на желаещите да посетят Париж и френските курортни центрове. Египет вече обяви, че очаква загуби от милиарди евро след прекратените полети до неговите курорти от русия и повечето европейски държави.

В Германия и Белгия очаквания спад за празниците в края на декември върви към 40%. След заканата на терористите, че може да атакуват Рим, там потокът от туристи също се очаква да намалее и то с около 35%. В България също вече започна намаляване на обявените предварително цени за зимните ни курорти, показва справка в руски сайтове. Така например почивка в боровец за пет дни, с всичко включено, заедно с полета от Москва до София и трансфера до курорта е под 500 евро. само преди месец цената бе 650 евро за същия период.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук