13.2 C
Бургас
сряда, май 1, 2024

Катрапелов трябвало да лекува стреса след катастрофата. Съдът го остави под „домашен арест“

Съдът не уважи жалбата на Даниел Катрапелов срещу наложената му мярка за неотклонение „домашен арест“. Той поиска мярката му да бъде премахната. Според пълномощника му такава не е необходима, тъй като подзащитният му не е употребил алкохол, нито друго забранено вещество, той е 20-годишен студен,  има добри характеристични данни и няма данни да е извършвал престъпления.

Защитникът твърди, че освен бягството на Катрапелов от местопрестъплението, няма друго квалифициращо деянието обстоятелство. Адвокатът оспорва наличието на обосновано предположение той да е извършил престъпление, тъй като не било установено, дали е видял пострадалото момче, а то е пресякло улицата на забранено за това място при наличие на двойна мантинела.

Защитникът заяви, че няма опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго деяние, тъй като има адресни регистрации в Бургас и в София, където учи. Представената от висшето учебно заведение служебна бележка показвала, че му предстоят последни изпити и дипломиране. Пълномощникът обясни, че Катрапелов трябва да лекува преживения стрес и потвърди това с медицински документ.

 

Катрапелов е обвиняем по досъдебно производство за това, че на 02.05.2015 г. на булевард в гр. Бургас, до изхода на бензиностанция, в посока центъра на града, при управелние на личния си автомобил „БМВ 320“, нарушавайки правилата за движение по Закона за движение по пътищата, допуснал пътнотранспортно произшествие, като с деянието по непредпазливост причинил смъртта на 8-годишно момче от гр. Бургас.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук