14.3 C
Бургас
петък, април 26, 2024

КЕВР иска поскъпване на водата в Бургас

Поскъпване на водата в шест града в страната – Перник, Русе, Свищов, Пловдив, Бургас и Смолян – обсъди на открити заседания Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/. В Свищов се предвижда цената да стане 1,78 лева за куб. метър без ДДС заради въвеждането на нова услуга по пречистване, за която предвидената стойност е 0,27 лева за куб. метър.

Председателят на Общинския съвет там Кристиян Кирилов каза на открито заседание в КЕВР, че поскъпването е свързано с въведената в експлоатация пречиствателна станция и очакваното по-високо потребление на вода от местния месокомбинат и Стопанската академия.

В Перник се предвижда крайната цена на ВиК-услугите за битовите потребители да се повиши от 1,57 лева за куб. метър без ДДС до 1,63 лева. Предвижда се цената от „ВиК-Пловдив“ да се повиши от 1,44 лева за куб. метър без ДДС до 1,48 лева.

В Бургас поскъпването за битовите потребители ще е с шест стотинки – от 1,81 лева за куб. метър без ДДС до 1,87 лева. Крайната цена за битовите потребители в Смолян се предвижда да нарасне с девет стотинки – от 1,89 на 1,98 лева за куб. метър без ДДС.

В Русе се предвижда цената за пречистване да се повиши с пет стотинки – от 0,28 лева за куб. метър до 0,33 лева за куб. метър. Процедурата дава възможност до 26 май да се депозират писмени становища в КЕВР, които ще бъдат внимателно разгледани, каза председателят на КЕВР Иван Иванов. Окончателни решения за цената на ВиК-услугите в тези градове КЕВР ще вземе на 31 май. Цените ще влязат в сила от 1 юни, пише БТА.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук