13.2 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Кела не се яви в съда, отложиха делото

Отсъствието на един от обвиняемите Пламен Дишков, на днешното съдебно заседание, попречи да бъде даден ход на делото, водено в Окръжен съд – Бургас. Обвиняемият не се яви в съда и представи болничен лист. Този акт провокира съдебният състав да даде 30-минутна пауза до начало на заседанието, време в което държавното обвинение да изиска проверка на достоверността на болничното състояние на подсъдимия.

Бургаският окръжен съд е категоричен, че присъствието на Пламен Дишков в съдебното заседание е задължително и отсъствието му днес е процесуална пречка за даване ход на делото.

Пламен Дишков е обвиняем за извършено престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 9, вр. чл. 115, вр. чл. 20, ал. 3 и 4 от НК, за това, че на 21.11.2002 г. , в гр. Бургас, в съучастие с Б. С., като извършител и Тодор Н., като помагач, действайки като подбудител и помагач умишлено умъртвил Д. С. Според обвинението убийството е извършено предумишлено и подбудителството се изразява в умишлено склоняване и убеждаване на Б. С. да извърши престъплението, а помагачеството се изразява в набавяне на средства – суми в размер на около 3 хил. лв. , малокалибрена пушка, 5 броя патрони, даване на съвети и указания на Б. С. за начина на действие при извършване на престъплението и за заличаване на следите след извършването му.

Окръжен съд – Бургас отложи делото и насрочи следващото заседание за 25.01.2017 г.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук