18.8 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Кестени падат, обвинения се вдигат

Община Бургас обвини екоактивистите за бавната подмяна на опасните дървета в града. Позицията на местната администрация идва след пореден инцидент с паднало дърво, което премаза три автомобила в района на Операта. Статистиката в Бургас сочи, че всички разрешения за премахване на дълготрайна растителност до настоящия момент, са били оспорвани в съда.

И докато екоактивисти протестират пред Темида, дърветата продължават да падат

Рано тази сутрин, на ул. „Климент Охридски”, 60-годишен, 10-метров конски кестен, се свлече на земята. По чудо пострадали хора няма. Под клоните бяха затиснати три автомобила. И всичко това при тихо време. Огромното дърво не е имало никакви видими признаци за увреждания.

Най-вероятно дървото е поразено от гъба – подобна бе причината, поради която на 17 септември преди 3 години отново конски кестен отне живота на 26-годишния Пейо Янчев. И отново: Експертна комисия  ще установява причините за поредния инцидент, след който за щастие има само материални щети.

Община Бургас е възложила на фирма „Дендропротект“ да обследва дървета в Бургас. Оттам уверяват, че разполагат  със специализирана техника за диагностика, която може да покаже сериозно заболяване и при дърво, което няма никакви видими признаци за увреждания. Това уверение показва, че падналият днес кестен не е бил обект на проверка до сега, въпреки че се намира в сърцето на Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук