19.3 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

„Киокушин Спирит” със злато от турнир в Сърбия

Днес се завърна отбора на Българска Киокушин Асоциация – ИКО България, съпроводен от Световния Шампион Шихан Емил Костов, който взе участие в Международния Турнир – „Белградски Трофей”, провел се в събота – 27-ми Септември 2014г. в гр. Белград. Сред отбора на ИКО България, който се състоя от 4-ма състезатели при мъжете и жените, 2-ма бяха представители на бургаския клуб „Киокушин Спирит” с инструктор Световната Шампионка на ката – Сенсей Гергана Апостолова.
гергана апостоловаПървенството бе организирано, подобаващо на Фестивала в Берси – Франция, на който бяха направени много демонстрации на почти всички стилове бойни изкуства, включително и Карате Киокушин. Единствено последният, който се различава от другите по това, че е с пълен контакт стил, продължи с Първенство при юноши, девойки, мъже и жени, в което взеха участие около 50 състезатели от държавите: Иран, Австрия, Унгария, Черна гора, Русия, България и разбира се домакините от Сърбия. В съдийския състав учатваха Сенпай Цветелин Христов – съдия и Шихан Емил Костов -главен Рефер на Първенството..
Българските състезатели при мъжете бяха:
– Христо Попов – СК”ИЧИ ГЕКИ – Варна”
– Мариян Христозов – СК”Будо Карате Киокушин” – Разград
– Станислав Комитов – СКК”Киокушин Спирит” – Бургас
И тримата каратеки участваха в категория до 70кг, като след оспорвани срещи и силна конкуренция, особено от иранска страна, загубиха на елиминациите.
При жените, категорията беше абсолютна. Представителката на бургаския клуб „Киокушин Спирит” – Събина Жекова успя да надвие състезателките на Унгария и Сърбия, които бяха с по 10 кг по-тежки от нея и така завоюва златното отличие.
Така клуба на Световната Шампионка – Гергана Апостолова се сдоби с още един Международен трофей.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук