14.9 C
Бургас
събота, май 18, 2024

Кипър иска задържането на българин за документни измами

Европейската заповед за арест е издадена от Областен съд в град Никозия, с която се иска задържането и предаването на Радослав Маджиров, с цел провеждане на наказателно преследване за шест деяния, квалифицирани като умишлени престъпления.

Съдебна палата Бургас

По наказателния закон на Република Кипър Маджиров е извършил обир от сериозен характер, фалшификация, пускане в обръщение на фалшив документ, осигуряване на блага чрез фалшиви обстоятелства, както и заговор за извършване на престъпление. Той е направил и опит за сдобиване с пари, чрез фалшиви обстоятелства, наказуем съгласно Закона за предотвратяване и борба с узаконяването на доходи от незаконни дейности.

По законодателството на Република Кипър престъпното деяние грабеж, което е вменено на Маджиров се наказва с доживотен затвор, но държавата допуска преразглеждане на наложеното наказание след изтичане на 20 години.

Днес Окръжен съд – Бургас намери, че са налице основания за даване ход на делото, но не е получена гаранция от Република Кипър във връзка с чл. 41, ал.3 от ЗЕЕЗА и отложи съдебното заседание. Кипърските съдебни власти ще трябва да представят гаранция пред решаващия съд, че след като Маджиров бъде изслушан на нейна територия, ще бъде върнат в Република България за изтърпяване на наложеното му наказание лишаване от свобода или взетата мярка, изискваща задържане.

От 25.05.2014 год. Радослав Маджиров търпи наложена мярка за неотклонение задържане под стража с оглед обезпечаване участието му в съдебното производство по разглеждане и допускане изпълнението на заповедта.

Маджиров е осъждан за умишлени престъпления от общ характер в Република България. Има и висящо производство срещу него, което по понастоящем е спряно.

Разглеждането на делото по същество продължава на 17 юни 2014 година от 10.00 часа.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук