13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Китаец във футболното ни първенство, подписва с ОФК „Несебър“

До дни ОФК ”Несебър” ще подпише договор с 22- годишния Джен Зиксиан от Китай. Десният бранител е изкарал 2 години в школата на испанския Севиля, а в Несебър идва директно от Португалия. Това ще бъде първият китаец, който ще играе в българското футболно първенство.

„Очакам да играя тук и това е ново предизвикателство за мен. Искам да играя повече мачове, да тренирам повече,  да натрупам повече опит. Все още трудно мога да кажа какво мисля за българския футбол. Мисля обаче, че тук се играе добър футбол.”, споделя Джен.

От българските футболисти знае имената на Ясен Петров и Бербатов . Чувства се добре в България.

Това е първата ми визита в България. Сега мога да кажа, че е много студено. Но знам , че градчето е до морето, до плажа, до стар град, и лятото тук е хубаво. Предстои да разбера”, разказва Джен.

Djen 2От втородивизионния футболин клуб Несебър се надяват, че след като изтече едногодишният му договор ще могат успешно да продадат Джен.

„Първият китаец, който ще играе в България . Ако се докаже и играе искрено се радвам втората година да отиде да играе дори в А група. И мисля, че като играе в Европа ще му е по-лесно да се върне в Китай.”, казва Недялко Москов- спортен директор на ОФК „Несебър”

Джен все още се адаптира в новия си клуб и се надява скоро да научи български. Признава, че е езикът ни е труден и много различен от китайския.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук