13.8 C
Бургас
петък, април 19, 2024

КК „Несебър” организира Дни на колоезденето в Слънчев бряг

Слънчев бряг ще бъде домакин на Дни на колоезденето през 2016 г., стана известно на пресконференция в Бургас днес. Организаторите от колоездачен клуб /КК/ „Несебър” са избрали периода от 1 април до 15 май. През априлската ваканция за учениците ще има Седмица на велосипеда, по време на която хотел от веригата на „Слънчев бряг хотел холдингс” ще пусне семейни пакети с отстъпки за родители с децата им. Всяка събота и неделя по време на дните ще се провеждат състезания на шосе и по планинско колоездене. На 4 и 5 април пък е насрочено национално изложение на велосипеди с участието на всички родни производители.

Директорът на ОД на МВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов, обеща превантивна насока за намаляване на пътните инциденти
Директорът на ОД на МВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов, обеща превенция за намаляване на пътните инциденти

Директорът на ОД на МВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов, който лично пожела да присъства на пресконференцията, обеща негови подчинени да помогнат не само в организацията, но и в превантивна насока за намаляване на пътните инциденти. Служители на полицията ще се включат с беседи и препоръки за безопасно поведение най-вече на велосипедистите.
На пресконференцията беше направен и отчет за завършилата в края на миналата седмица Черноморска колоездачна лига „Спринт”.

говорителят на ОДМВР Бургас Цветелина Рандева съобщи, че органите на полицията ще подновят през 2016г. заниманията си с деца от 10-12г. за превенция на пътните инциденти с велосипедисти
говорителят на ОДМВР Бургас Цветелина Рандева съобщи, че органите на полицията ще подновят през 2016г. заниманията си с деца от 10-12г. за превенция на пътните инциденти с велосипедисти

Лигата бележи сериозен растеж в популярността си, констатира нейният секретар и мениджър на КК „Несебър” Георги Енчев. В 11-те старта от третото издание през тази година са участвали между 80 и 100 състезатели от трите възрастови групи /10-11 г., 12-13 г., 14-15 г../ А в дебюта на лигата през 2013-а участниците са били едва тридесетина от две възрасти. Догодина стартовете ще са между 10 и 12, като ще се добави и една по-голяма възрастова група /юноши старша или аматьори/. Легендата Димо Ангелов, който е председател на лигата, пожела и родния му Бургас да се включи във веригата от догодина, което беше подкрепено от началника на дирекция „Спорт” в общината Веселина Деведжиева. Ангелов вижда в съвсем близко бъдеще „Спринт” да разшири географията си и на юг със стартове в Царево и Приморско.
Отчетено беше още, че Черноморската лига успешно изпълнява целта си да популяризира колоезденето сред подрастващото поколение и да налага този спорт като приоритет в заниманията на младите хора. На пресконференцията присъстваха и представители на спонсорите, които потвърдиха своята подкрепа и занапред: Йордан Йорданов /президент на КК „Несебър/ от „Слънчев бряг хотел холдингс”, Станислав Енкин от „Макском Европа” /велосипеди „Спринт”/ и Динко Георгиев от „Дием спорт”. Те са и членове на ръководството на лигата, което работи изцяло на обществени начала. От щаба на „Спринт” не пропуснаха да благодарят и на управите на общините, където се проведоха стартовете през 2015 г.: Варна, Стара Загора, Сливен, Нова Загора, Несебър, Поморие и Обзор.
Георги Енчев се възползва от възможността да изтъкне КК „Несебър” като единствения клуб в страната, който участва през 2015 г. със свои представители в първенствата на всичките 6 възрастови групи, включително и при ветераните. Състезателите със синьо-бели трика са призьори във всички класирания, а при момчетата и мъжете са шампиони. Освен на шосе и планинско колоездене, „Несебър” присъства от тази година и в надпреварите на писта. Като успех бяха отчетени и осмите места в обиколката на България- на Евгени Балев в индивидуалното и на клуба в отборното класиране.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук