13.2 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Кметовете на Царево и Ахтополоткриха Лятна академия – Ахтопол 2014

В Творческата база на НХА, Гръцко училище гр. Ахтопол в присъствието на кмета на Община Царево инж.Георги Лапчев, кмета на гр. Ахтопол, инж. Атанас Желязков, зам.ректора на НХА, проф.Свилен Стефанов, гости на град Ахтопол и участниците в симпозиума се откри новата експозиция от проведенaта Лятна академия и симпозиум Ахтопол 2014 г.

На тържествената церемония кмета на Община Царево инж.Георги Лапчев и кмета на гр. Ахтопол връчиха сертификати на преподавателите и студентите в симпозиума.

Лятната академия и симпозиум Ахтопол 2014 г. е общоакадемичен проект на Националната художествена академия, който създава условия, чрез съвместна работа на участващите преподаватели и студенти, за обмен на нови методи и форми на творческо създаване на скулптурните произведения.

Различното в експозицията тази година е, че студенти от специалност „Живопис” представиха творби, които са изложени в музея на Гръцко училище гр.Ахтопол. Създадените произведения в областта на скулптура от дърво, камък и метал са изпълнени експонирани в Творческата база на НХА и екстериорните пространства на град Ахтопол.По този начин създадените скулптурни произведения предлагат на публиката по-различен творчески поглед, като допринасят за естетизирането на града и за развитието на културния туризъм.
Участници:
Преподаватели от НХА: проф. Иван Славов – катедра Метал, проф. Ангел Станев – катедра Скулптура, гл. ас. д-р Момчил Мирчев – катедра Керамика, ас. Пламен Атанасов – катедра „Резба“, доц. Пенчо Добрев – катедра „Стенопис“, студенти от специалностите „Резба“, „Живопис“ и „Скулптура”. Гост преподаватели от чужбина са доц. Еркан Илмаз от Тракийския университет, гр. Одрин, Турциия и Бернхард Гвигнер от Университет Моцартеум, Австрия.

 

Международната Лятна академия – Ахтопол 2014 се осъществява със съдействието на Община Царево и Кметство Ахтопол и с подкрепата на Societe Generale Експресбанк – основен партньор на Националната художествена академия.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук