9.9 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Кметове : НС да прегласува решението за Парк ”Българско Черноморие”

В залата на областна управа в Бургас се проведе обществен дебат за създаването на Национален парк ”Българско Черноморие”. При първото обсъждаме миналия месец експертите от еко министерството бяха изгонени от собственици на терени по морето, които обвиниха правителството в опит за национализация на частни земи. Днес дебат имаше, но зам. министъра на екологията Атанас Костадинов беше посрещнат остро от кметовете на Несебър и Поморие и от членовете на Национална Асоциация „Българско Черноморие”.

Кметът на Несебър беше категоричен, че решението трябва да бъде прегласувано от Народното събрание, като се обясни на гражданите какви са мотивите за създаването на Национален парк „Българско Черноморие”, как ще повлияе това на развитието на туризма и икономиката на морските общини. По думите на Николай Димитров самите общини изпълняват екологични програми, стоят паркове и търсят баланс в опазването на природата и икономическия интерес, така че не са нужни още рестрикции за морските общини.

Още в началото на дебата кметът на Поморие Иван Алексиев обяви, че днешното представяне на проекта е нелегитимно, защото отдавна са изпуснати сроковете.

Зам. министърът на екологията Атанас Костадинов се съгласи, че времето за този дебат, в разгара на туристическия сезон, не е най-подходящото.

Според граждани обществено обсъждане в работно време е неуважение към обществото. Тодор Георгиев от асоциация ”Българско Черноморие” попита дали се водят надлежно протоколи на дебатите, за да не се получат впоследствие манипулации и заяви, че Народното събрание няма мотиви за създанието на такъв парк.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук