14.9 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Кметове поискаха от областния управител среща с всеки министър, който идва в Бургас

Новият областен управител Павел Маринов ще изготви график за посещение в  общините в Бургаски регион, за да се запознае на място с конкретните проблеми, проекти и предложения. Това стана ясно от първата работна среща на новия губернатор с общинските кметове. Маринов каза още, че ще направи конкретни предложения до Министерски съвет за увеличаване на правомощията на областния управител  и  пакет от мерки за по-бърза реакция областна управа- общини  по различни проблеми.

Най-активни на срещата бяха черноморските кметове.  Кметът на Созопол още веднъж заяви, че настоява да отпадне чл. 56 в Закона за Черноморското крайбрежие ,който забранява поставянето на преместваеми обекти в зона А.

Кметът на Поморие е изпратил писмо до правителството с искане кметовете по морето сами да определят от кога да влезе забраната за строителство през летния сезон. Според него датата 15 май може да важи за големите курорти, но за малките градове е твърде ранна.

Зам. кметът на община Бургас Костадин Марков  каза, че забавянето на назначаването на зам. министри бави изпълнението на важни европейски проекти и има опасност да се изпуснат срокове.

На срещата присъстваха още всички кметове на Царево, Приморско, Камено, Айтос, Карнобат, Малко Търново. Бургас, Несебър и Руен бяха представени от заместник кметове.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук