15.4 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Кметът Димитър Николов откри учебната година в СУ „Петко Росен“ /снимки/

15 септември е особено вълнуващ и за родителите и учителите, и за учениците, които за първи път прекрачват прага на училището. Тази година е важна и за община Бургас. Започнахме строителството на две нови училища, три нови детски градини и масово обновяване на спортните комплекси и дворовете на учебните заведения. Това обяви кметът Димитър Николов, който откри новата учебна година в най-голямото училище в „Меден рудник“ – СУ „Петко Росен“. Днес училището посрещна своите възпитаници с изцяло обновени спортни площадки и обслужващи сгради. 

„Благодаря за ентусиазма на ръководството. През последните години инвестициите в обновяването на сградите, ни дадоха възможност да спестяваме от сметките за гориво. Това днес важи и за училище „Петко Росен“. Тези спестени пари могат да се използват за повишаване на заплатите на учителите“, каза още Димитър Николов.

Той изрази надежда, че много спортни надежди на Бургас ще тренират на спортните площадки в училището. Николов отбеляза, че общинската програма за здравословно хранен в ученическите столове ще продължи и през тази година. Кметът отчете, че местната администрация е получила десетки позитивни писма, които подкрепят здравословното хранене и мерките, предприети от общината.

„Помагайте на своите деца. Учебният процес без вашата подкрепа е немислим. Скъпи учители. Днес Бургас първи подписа подписа анекса към колективния трудов договор, което ще даде възможност към заплатите за септември на учителите в Бургас да влезе и новото увеличение. Без вас бъдещето на нашия град е немислимо. Пожелаваме здраве на всички учители, ученици и родители. Успех“, пожела кметът.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук