13.8 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Кметът Иван Алексиев награди просветните дейци от Община Поморие

За втора поредна година, по инициатива на кмета на Община Поморие, се състоя церемония по награждаване на просветните дейци от Община Помoрие. С грамоти за принос към образованието и културата и почетни плакети със знака на общината бяха признати  усилията на 90 бивши и настоящи учители и културни дейци. В навечерието на 24 май салонът на НЧ „Просвета 1888” се оказа тесен за всички ученици, жители и гости на града, които дойдоха да уважат просветителите.

Почетните награди бяха връчени лично от кметът на Община Поморие Иван Алексиев и заместник-кметът с ресор образование Илия Джингов. „Вашата професия е предизвикателство, геройство, което вие проявявате всеки ден и аз се прекланям пред вашия ентусиазъм. Искам да ви пожелая здраве и търпение, за да вървите уверени по нелекия професионален път на науката.”- с тези думи се обърна към учителите кметът, а заместник кметът изрази радостта си от това, че има възможност да види на едно място всички хора, които работят за просветлението в Община Поморие.

Учителката от ПГТ „Алеко Константинов” Миланка Бургазлиева получи специална награда от своита бивши възпитаници. В рамките на кампанията „Моя учител”, организирана от в. Труд, с подкрепата на Община Поморие, те написаха вълнуващо писмо за любимия си учител, което прочетоха  на сцената пред всички присъстващи.

В чест на хората, допринесли за културно-образователната система в Община Поморие децата от ДФТА „Раковина”, ОДЗ „Детелина”, КСТ „Поморие”, ОДК –Поморие изнесоха празничен концерт, а водещи на програмата бяха Христина Димитрова и Кристиян Панайотов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук