10.4 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Кметът Иван Алексиев отправи предложение към туристическия бранш в Поморие

Във връзка с подготовката за летен сезон 2016 кметът Иван Алексиев покани на среща представителите на туристическия бизнес в Поморие. Основна тема в дискусията беше участието на бранша в международните туристически изложения и възможностите за реклама на местния туристически продукт.

Повод за обсъждането бе и провелата се преди месец среща между ръководителя на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация Олег Сафонов и кметовете на Черноморски общини. Тогава Сафонов подчерта, че България продължава да е сред най-търсените туристически дестинации и се надява повече руски граждани да я изберат за своята почивка.

Именно като стъпка в тази насока, кметът Иван Алексиев отправи към бранша предложение за участие в два от най-значимите форуми на Русия – Интурмаркет и МИТТ. Те ще се състоят в Москва от 19 до 26 март 2016 година, като при желание от страна на заинтересованите лица, Община Поморие ще покрие разходите за наемане на самостоятелни щандове, осигурявайки условия за по-добро представяне на предлаганите туристически услуги.

„Ние не можем да свършим работата на бизнеса, но можем да му подадем ръка и да му помогнем да си я свърши по-добре.”, каза още Алексиев.

Кметът уточни, че при липса на интерес към тези две изложения, той остава отворен за други конструктивни идеи от страна на работещите в сферата.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук