17.6 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Кметът и областният управител помагат на Дядо Коледа в Бургаската болница

Кметът на Бургас Димитър Николов и областният управител на Бургаска област Константин Гребенаров помогнаха днес на Дядо Коледа да връчи подаръците на болните деца в МБАЛ Бургас.

За да оздравеят по-бързо и да почувстват веселия дух на Коледа, МБАЛ Бургас заедно с Община Бургас и Областна управа организира весело тържество, с танци, песни и разбира се – Дядо Коледа и Снежанка. „Това тържество стана традиция, защото не искаме нашите пациенти да бъдат ощетени, че са в болница, вместо вкъщи със своите близки”, каза изпълнителният директор на МБАЛ Бургас д-р Георги Матев.

В тържеството се включиха близо 70 деца, лекуващи се в болницата, както и техните родители.

Танцов състав „Усмивка” от ОУ „Любен Каравелов” с ръководител Ваня Маврова зарадва присъстващите с автентични български хора. А даровитите изпълнители от школата на Милка Стоева с ръководител Лили Бедросян – Дарен, Екатерина и Цвети, обраха овациите с прекрасните си песни.

Импровизирано в програмата се включи и Лидия – едно от децата, настанени с пневмония в болницата. След  две песнички за Коледа лекуващите лекари казаха, че е напълно оздравяла и може да си ходи вкъщи.

Същото посъветва останалите болни деца и кметът Димитър Николов, но не и преди да си получат подаръците. Той заедно с областния управител Константин Гребенаров помогна на Дядо Коледа и Снежанка да ги раздадат. За всяко дете имаше и детска библия с картинки, подарък от г-н Гребенаров.

В ролята на Дядо Коледа се изяви актьорът от кукления театър Красимир Хараламбов, а неговата помощничка Снежанка бе Надя, която работи във Второ детско отделение.

Подаръците и лакомствата за тържеството бяха дарени от „Зонта клуб”-Бургас, Община Бургас, Областна управа – Бургас, фирма „Фиоре”. Украсата бе осигурена от агенция „Кригея”.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук