15.4 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Кметът Лапчев награди участниците в конкурса „Красив и уютен двор”

Кметът на Община Царево инж. Георги Лапчев връчи наградите на победителите в конкурса “Красив и уютен двор”. Община Царево организира инициативата за втора поредна година. Идеята е да се стимулира желанието в повече хора за поддържане и разкрасяване на собствените им домове и имоти, като същевременно градът и държавата ни ще изглеждат по-уютни и по-привлекателни.

1 mqstoУчастниците изпратиха снимки на поддържана от тях цветна градина или дворно пространство, намиращи се на територията на Община Царево. След назначена комисия, която разгледа и оцени дворните пространства, бяха избрани и наградени трима участника. На първо място се класира Стоянка Мавродиева Стаматова от с.Бродилово, която получи парична награда. Второ и трето място получиха като награда *компостери. Класиралите се на второ и трето място са: Теодора Атанасова от Лозенец и Елена Мартинова от Варвара.

2 mqstoКметът Лапчев поздрави победителите в конкурса и им пожела все така с любов, вкус и усет да поддържат имотите си. „Изключително много се радвам, че спечелихме тазгодишният конкурс. Адмирации за Община Царево, че го организира и направи така, че тази година да могат да участват всички, не само хора от Царево. Благодаря за наградата!”, заяви от своя страна спечелилата първо място г-жа Стаматова.

 

IMG_4598*Градинският компостер се поставя директно на земята и в него се изхвърлят градинския боклук (като листа, шума, окосена трева и др.) и определени кухненски отпадъци. Технологията на градинския уред е различна – вместо червеи в компостера, който няма дъно, влизат различни видове бактерии, гъби, насекоми и др. Узряването на компоста наподобява на „храносмилателен процес“. Полученият продукт е естествен подобрител за почвата, изключително богат на хранителни вещества за растенията и е сред най-важните условия за съществуване на биоземeделието. Плюсовете на технологията са, че няма разходи за електроенергия и поддръжка. Освен това води до намаляване на боклука по сметищата.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук