13.2 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Кметът награди състезателите от клуб по свободна борба “Черноморец”

Петима от състезателите и техните треньори – Димитър Пеев, Илиан Стефанов и Кирил Димитров –  от клуб по свободна борба “Черноморец” – гр. Бургас бяха лично поздравени и наградени от кмета Димитър Николов за успехите, постигнати на приключилия Държавен личен отборен шампионат по свободна борба.

В крайното отборно класиране бургаският тим зае второ място с 52 точки, само с точка по-малко от отбора на ЦСКА. Второ отборно място бе достигнато и при момичета, а трето при кадети и деца.

Шампионски титли донесоха Кирил Терзиев в категория до 74кг., обявен за най-резултатен състезател в първенството с още 4 убедителни победи, и световният и европейски шампион в свободната борба Николай Паслар в категория до 84кг. Други три бронзови медала бяха добавени към колекцията на клуб “Черноморец” от Диян Пеев в категория до 55кг., Светослав Димитров – до 84 кг. и Ханджер Юмер- до 72 кг.

Треньорите и състезателите коментираха, че такъв успех за бургаската школа по свободна борба не е имало от 1986 година, когато тя е била първа в страната. Президентите на клуб по свободна борба “Черноморец” – Стефан Георгиев, и клуб по класическа борба “Черноморец” Георги Сталев, имат идея за обединение на двата клуба, която е подкрепена и от кмета Димитър Николов.

Бенчо Бенчев, член на управителния съвет на клуба, коментира, че дейностите, извършвани от ръководството са в правилната насока и дават своите резултати. Г-н Бенчев се надява, че тези постижения ще възбудят интереса на младите хора в свободната и класическата борба и ще привлекат повече нови състезатели.

На награждаването присъстваха Лорис Мануелян – заместник кмет по здравеопазване и спорт, и Веселина Деведжиева – началник отдел спорт.

Община Бургас ще продължи да подкрепя клуб по свободна борба “Черноморец” и всички спортни клубове на територията на града. Нека пожелаем успех на състезателите на предстоящото световно първенство по борба, което ще се проведе през септември 2013г. в Будапеща.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук