13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Кметът награди с таблети петокласници от ОУ „Васил Априлов“

Учениците от  пети „Б“ клас от бургаското основно училище „Васил Априлов” поличаха като награда таблети от кмета Димитър Николов и зам.-министъра на околната среда Ивелина Василева. Учениците и тяхната учителка заслужиха подаръци заради постигнати високи резултати в образованието.

Класът зае третото място в страната по резултат при външното оценяване след завършване на четвърти клас, а училището е с пети резултат в национален мащаб. Освен таблетите, ученици получиха и кодове за всички електронни учебници, които ще могат да качат на своите устройства.

Таблетите, които класът получи са осигурени със средства от община Бургас. Местната администрация положи началото на традиция за поощряване на  ученици и учебни заведения, показали високи резултати в образованието. С таблетите учениците ще могат да учат математически задачи и теореми, да четат уроци и др. Чрез таблетите, оценяването от контролни и тестове ще става за секунди, тъй като резултатите, които децата ще  попълват в устройствата се отчитат автоматично, а учителят може да ги провери веднага. Предвижда се ученици от ОУ „Васил Априлов” да имат интерактивни часове два или три пъти седмично.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук