12.1 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Кметът на Бургас бесен: Съдът отмени заповедта ми за затварянето на „Час Пик“

Кметът на Бургас Димитър Николов реагира остро в профила си във Фейсбук заради отменена негова заповед за затварянето на дискотека „Час Пик“. Причина за крайната мярка беше масов бой в завадението, при който почти смъртоностно беше намушкан в корема охранител. Николов написа: Днес съдът отмени заповедта ми за затварянето на „Час Пик“.  Димитър Николов

Мотив: „Не е в правомощието или задължение на Кмета на Община Бургас“.

Напротив! Мое задължение е! Да реагирам, когато има пострадал човек. Да ми пука ако млади хора са свидетели на агресия или бандитщина. Да откликна на притеснени родители, чиито 18- годишни деца са излезли да се позабавляват за няколко часа.

И тъй като наистина смятам това за свое задължение, току що подписах заповед за затварянето на втора дискотека – „Вог“, където охранител е нанесъл побой на посетител.

Ще отнемам разрешителни дотогава, докато в дискотеките се внасят наркотици, ножове и оръжие. С всичко друго мога да направя компромис, но не и с наглостта, която застрашава живот. Докато не се гарантира сигурността, ще действам по същия начин. Като кмет и като баща. Не съм против бизнеса, но децата ми са по- мили.

И докато собствениците на дискотеките не разберат, че и те ще имат полза от правила и сигурност в заведенията им – ще бъдем в конфликти като този. На мен ми е болно да наричат Бургас – град с бандити и ножове. Е, няма да стане!

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук