11 C
Бургас
четвъртък, май 16, 2024

Кметът на Бургас Димитър Николов даде официален старт на междуучилищен турнир

На официална церемони, провела се днес на Спортен Комплекс „Изгрев“ в град Бургас, кметът на града Димитър Николов откри междуучилищния турнир, който се организира съвместно от Община Бургас и ПСФК „Черноморец-Бургас“. Тази мащабна инициатива няма аналог в България и затвърждава водещото място на Бургас при работата с подрастващите.

Освен кмета на града, на церемонията присъстваха зам. кмета по строителството Костадин Марков, шефът на „Спортни имоти“ в Бургас Живко Иванов, началникът на районния инспекторат по образованието инж. Виолета Илиева, старши експертът по спорта в училищата Павлина Алексиева, както и бившият капитан на „Черноморец-Бургас“ Пламен Крумов, който е и основен организатор на турнира. Гости на събитието бяха учителите и децата от всички училища, които ще вземат участие в надпреварата.

„Радвам се, че в Бургас ще се проведе толкова мащабно събитие и се надявам в бъдеще този турнир да се превърне в национален“ заяви Димитър Николов и пожела само приятни емоции на всички участващи. Капитанът на „акулите“ от близкото минало Пламен Крумов допълни:           „Благодаря на Община Бургас и футболен клуб „Черноморец-Бургас“, че ми гласуваха доверието да организирам този първи по рода си турнир и се надявам той да се превърне в традиция“.

Общо 19 бургаски училища ще се впуснат в битката, за да определят най-добрите сред тях. За всяко организаторите са осигурили пълна екипировка, предоствавена от фирма „Италспорт“. Срещите ще се ръководят от професионални съдии. Турнирът ще се проведе в две фази. В първата отборите са разделени в групи като след изиграването на всички срещи 12-те най-добри продължават във втората фаза, като след нея ще се определи шампиона. Очаква се през месец май идната година да се изиграе финалната фаза.

Всички резултати, класиране и пълна статистика за междуучилищния турнир ще може да следите в официалния сайт на ПСФК „Черноморец-Бургас“ – www.chernomoretz.bg.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук