16.5 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Бургаският кмет и заместникът му завеждат дело за клевета срещу вестник „Десант”

Кметът на Община Бургас Димитър Николов и заместникът му Костадин Марков завеждат дело за клевета срещу вестник „Десант“, който е на собственика на телевизия СКАТ Валери Симеонов. Това съобщиха от пресцентъра на общината. Става въпрос за публикации, които свързват Марков с фирми, спечелили поръчки за ремонт на детски площадки в града и бивш бодигард на Николов, който в момента е управител на една от фирмите. В изпратеното изявление от кмета до медиите се казва: „Всеки, който разпространява клевети и манипулации ще носи наказателна отговорност. Докато ние работим, носим отговорност за всяко действие и сме ежедневно проверявани от Сметна палата, Агенция за Държавна финансова инспекция, а всяка сделка с общинско имущество – от прокуратурата, то други се занимават със създаване на интриги, за да си творят нов политически образ.nikolov-desant.jpgДоста дълго време запазихме мълчание на многобройните опити за очерняне, улисани в ежедневните срещи и проблеми на гражданите. Някой явно иска да намалим темпото, за да се занимаваме със сътворяваните от него интриги. Няма да стане.  Ние носим отговорност за действията си пред компетентните органи, Община Бургас е прозрачна и отворена и за медии, и за граждани, но авторите и разпространителите на клеветите също ще носят своята отговорност, но в съда.

Въпреки, че всички обществени поръчки се качват в сайта на Общината и всеки би могъл да се запознае с тях, от днес те ще се изпращат и на имейлите на бургаските медии.

Предварително се извиняваме за задръстването на електронните пощи, но смятаме, че очернянето и клеветенето заради политически осъществени или несъществени амбиции се тушира с истината, фактите и закона, които са на наша страна“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук