14.9 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Кметът на Бургас подкрепя „Синя вълна” за Сграда на годината

С поздравителен адрес до инвеститорите, кметът на Бургас Димитър Николов обяви своята подкрепа за обекта „Синя вълна” в конкурса „Сграда на годината2011”. Жилищната сграда, номинирана за високото национално отличие, влезе в полезрението на местната власт с впечатляващ иновативен проект и последващо професионално изпълнение в кратки срокове. Според Николов реализацията на „Синя вълна” е допринесла за утвърждаването на Бургас като развиващ се европейски град, който не случайно е получил приза „Най-добро място за живеене”. „Убедени сме, че жилищната сграда от ново поколение заслужава да получи признание в конкурса „Сграда на годината”, пише още градоначалникът.

 

В писмото си Николов цитира и експертите на Община Бургас, според които сградата е еталон за модерна архитектура и отговаря на трите основни аспекта на устойчивото разивитие- екологичен, икономически и социален. По тяхно мнение „Синя вълна” отговаря на всички критерии, които организаторите в „Сграда на годината” търсят в номинираните проекти и не би било изненада точно бургаският обект да спечели първото място.

 

Качествата на проектите в различните раздели ще бъдат оценени от експертно жури, а победителите ще станат ясни на 14 декември. Тогава ще бъде дадена и престижната „Награда на публиката”, която отразява обществените нагласи и симпатиите на зрителите. Всеки, желаещ да подкрепи Синята вълна,  може да гласува за  своя фаворит на : http://www.buildingoftheyear.bg/showBuilding.php?bid=545

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук