12.6 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Кметът на Лозенец: Пречиствателната станция е малка, селото е изкупителна жертва!

Пречиствателната станция няма достатъчен капацитет да пречисти отпадните води на Лозенец. Това обяви Мария Василева, кмет на селото. По думите й, днес ще има събрание на местните институции и ще бъдат предприети спешни мерки. „Ще бъде възложено незабавно проектиране и разширение на съоръжението. Ще търсим възможности и начини, които ще са съгласувани с Басейнова дирекция, за преместването на заустването на пречиствателната станция“, съобщи Василева.

Лозенец

Тя добави, че дори и да започне ново проектиране днес, това е доста дълъг технологичен процес, а също така и уреждането на финансиране изисква време. „В момента нямам представа, колко ще струва изграждането на допълнителни модули, но със сигурност няма да бъде един средностатистически обект с капиталовата програма на кметството и община Царево. Всички сме на мнение, че това е удар по реномето на Лозенец. По една или друга причина ние се превърнахме в изкупителна жертва на проблемите по цялото Черноморие“, каза още Василева.

По нейните думи, проблемите на туристите с ентеровирусите се наблюдават всяка година. „Наблюдаваме внимателно хората и правим вътрешна статистика и се оказа, че много често хората от вътрешността на страната идват с подобен вирус“, допълни Василева, цитирана от Радио „Фокус“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук