16 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Кметът на Несебър: За мен няма значение кой е на власт, важен е добрият екип

„Аз съм издигнат за кмет от независим комитет. За мен няма значение кой е на власт в момента.  Важно е единствено човек да работи с добър, отдаден на работата си екип. Тогава, нещата наистина се случват.” Това каза за zonaburgas кметът на община Несебър Николай Димитров. По думите му, към момента местната администрация е насочила усилията си към подготовката за новия програмен период 2014 – 2020.

Димитров, увери че общината ще търси и други лостове за финансиране на проектите си /бел. авт. освен финансирането от ЕС/ като тук ще бъде включен и неодобреният от правителствената публична програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите” проект, който е във водния сектор.

Черноморската община прие бюджета си за тази година като общата му рамка е малко над 61 млн. лева. „Постарахме се да направи един наистина балансиран бюджет. Отделили сме средства за образование, култура, социални дейности, инфраструктурни обекти, капиталови програми. Заделени са средства и за проектиране, защото съвсем скоро трябва да бъде „отворен” и новия програмен период. Знаем, че без добре подготвени проекти, положителните неща за града няма как да се случат”, коментира Димитров.

Кметът допълни, че един от от най-важните инфраструктурни проекти, които започват своето изпълнение в Несебър е този за довършването на Старото кметство, където ще има нова ритуална зала. „Разбира се ще започне и изграждането на новият Културен център на Несебър. Районът около него ще бъде благоустроен, което ще промени цялостният облик на централната градска част. Предвижда се и изграждането на голям подземен паркинг, който ще облекчи значително проблема с паркирането през летните месеци”, каза още Николай Димитров.

Кметът увери, че има пари за започването на обекта. Строителните дейности трябва да стартират веднага след края на летен сезон 2014 година.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук