9.3 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Кметът на Несебър награди деца -доброволци, изработили уникална стрийт-инсталация

Деца- доброволци получиха днес грамоти от кмета на Несебър Николай Димитровпо време на сесия на общинския съвет.  По традиция ученици от несебърските училища и деца, родом от града- държава, помагат при организацията на празника на града, който се отбелязва на 15 август- Успение Богородично. Тази година около 60 доброволците  участваха в създаването на уникална  стрийт- арт инсталация  с 5 000 хартиени оригами, които монтираха на крепостните стени на града и по улиците, както и в различните игри за празника.

Попитахме доброволците, какво ги мотивира, за да се включват така активно в организацията на различните събития и фестивали в Стария Несебър.

Председателят на общинския съвет – Благой Филипов изказа своята благодарност  към доброволците, за вложените труд и усилия от тяхна страна и ги покани догодина отново да се включат в празника на града.

Кметът Николай Димитров счита, че е важно да се благодари на доброволците, защото те са част от това нещата в града на ЮНЕСКО да се случват и да се организират събития и през четирите сезона.

Още една приятна изненада е подготвила Община Несебър за своите деца-доброволци. На 7 септември ще бъде организирана екскурзия до устието на р. Велека, където ги очаква приключенска игра с много изненади. Най-добрите от тях ще се забавляват по вода и суша като участват в търсене на карта и откриване на съкровище.

 

След като доброволците получиха своите сертификати, беше връчена и награда на дългогодишния кмет на Обзор – Кирил Коршутов. Той получи Почетен знак на община Несебър, за обществено значими прояви през годините. Освен почетния знак, кметът на Несебър и председателят на общинския съвет, връчиха и картина, изобразяваща Стария град.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук