16 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Кметът на община Несебър инспектира работата по ВиК мрежата в Тънково

По 4 улици в  Тънково се работи интензивно  по изпълнението на проекта „Изграждане и реконструкция на водопроводната и битово-фекална канализационна мрежа“. Проектът е финансиран от Европейския съюз, чрез Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони и от Държавния бюджет по „Програма за развитие на селските райони” 2007 – 2013, мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони”.

Кметът на Община Несебър – Николай Димитров,  за пореден път инспектира на място изпълнението на проекта,чиято обща стойност e4078246 лв.На 4 от улиците се работи интензивно по доизграждането на канализационната мрежа, чиято обща дълж. е 6046 м, а също така и по рехабилитацията на водопроводната мрежа с дълж. 5 006 м.

Основните дейности се извършват с механизирани машини, а в някои участъци се работи и с ръчни земекопни инструменти.Кметът проведе и неформален разговор с работници по благоустрояването, които го информираха за хода на работата по санирането на зелените площи.

Посещението на кмета предизвика и интереса на ученици, които прекарват лятната си ваканция в селото. От най-близкия дом, те доставиха в буркан своите летни трофеи по издирване на биологични видове, а след това догониха кмета и кмета на Тънково Христо Николов, за да покажат и хербарий с препарирани пеперуди.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук